Obaman valinnasta ja virkaanastujaisista tuli sitten koko maailmaa koskettava tapahtuma. Jännityksellä seuraamme, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Uusi presidentti symboloi kehitystä, joka on maan mustien asemassa tapahtunut. 

  Powersin kirja Laulut joita lauloimme kertoo perheestä, jossa isä on Euroopasta paennut juutalainen ja äiti musta. He elivät avioliitossa aikana jolloin joissakin osavaltioissa parisuhteet eri rotujen välillä olivat vielä kiellettyjä. Kuitenkin toisen maailmansodan jälkeen.

Perhe joutui aina etsimään asuinpaikan, joka ei ollut mustien eikä valkoisten alueella vaan jossain niiden liepeillä. Kaduilla kulkiessaan vanhemmat kuulivat kaikenlaisia ilkeitä huomautuksia. Tästä välttyäkseen he joskus näyttelivät isäntää ja palvelijaa. Lapset olivat ulkonäöltään Obaman kaltaisia, mustan ja valkoisen väliltä, ja saivat ympäristöltä sen mukaisen kohtelun. Kun tämän professori-isän poika tuli sairaalaan katsomaan isäänsä häntä hätisteltiin ala-aulasta ulos, sairaala oli vain valkoisia varten.

Vaikka kertomus on fiktio sen sisältämät asiat liittyvät läheisesti mustan väestön historiaan. Ongelmista huolimatta kirja sisältää valoisia, onnellisia hetkiä, erityisesti musiikin tuomaa iloa.